Musculo voor bedrijven
“Gezonde medewerkers, een gezond bedrijf”

Massage werkt preventief tegen werk gerelateerde klachten en zorgt ervoor dat al bestaande klachten zich niet verder ontwikkelen. Massage kan helpen om ziekteverzuim te voorkomen, u kunt het zien als een onderhoud van uw werknemers. Steeds meer mensen werken langdurig in dezelfde houding, ondervinden veel stress en hoge werkdruk. Dit kan leiden tot hoofdpijn, burn out en RSI.

In onderstaande onderzoeken wordt aangetoond dat massage van invloed is op afname van spanningsklachten en pijnklachten aan het bewegingsapparaat. Overige resultaten bevestigen een vermindering van hoofdpijnklachten en vermoeidheid, een verbetering van het humeur en men kan zich beter ontspannen.

Een van de belangrijkste oorzaak van de positieve effecten van massage is gelegen in het feit dat tijdens een massage het hormoon oxytocine wordt aangemaakt, dat een tegenwicht vormt voor het stresshormoon cortisol.

Daarnaast ontstaat door de massages een betere doorbloeding, waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd. Met andere woorden; massage verbetert het zelfhelend vermogen van het lichaam. Men wordt zich, door middel van de massage en aandacht voor het lichaam, meer bewust van (werk)houding en overbelasting. Door de aanraking worden pijnsignalen eerder opgespoord en herkent. Hierdoor kan men eerder maatregelen nemen om de overbelasting een halt toe te roepen.

Een veelgehoorde reactie over massage voor bedrijven om een masseur in te huren is vaak het idee dat dit duur zou zijn. Er zijn natuurlijk extra kosten aan verbonden. Maar een werknemer die een dag ziek thuis is kost gemiddeld 250 euro . Bovendien zijn de massages aftrekbaar van de loonbelasting, mits aan een aantal eisen is voldaan.

Heeft u vragen of wilt u een bedrijfsmassage boeken? info@musculo.nl

Behandelingen Contact