Kinesiotaping

“Door aangedane spieren op deze manier te behandelen wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd.”

Kinesio Tape is 25 jaar geleden ontwikkeld door Dr. Kenso Kase. Het verschil tussen de gewone sporttape en de Kinesio Tape ligt in het feit dat de Kinesio Tape rekbaar is tot 130-140 % van de oorspronkelijke lengte. Bij gewone tape is de functie gericht op het beperken van de pijnlijke bewegingen, dit leidt tot drukverhoging. De Kinesio Tape is juist gericht op drukvermindering van het aangedane gebied en stimulering van een correcte beweging doordat de Tape de huid een stukje optilt.

Functies van Kinesio Tape:

  • pijndemping;
  • geeft steun aan spieren en gewrichten;
  • verwijdert oedeem(vochtophoping);
  • corrigeert gewrichten en weefsel.

Voordeel van deze methode is dat de tape enkele dagen kan dagen blijven zitten. Dit heeft als voordeel dat er een 24 uurs herstel plaatsvindt in tegenstelling tot een reguliere behandeling. Vaak wordt er zelfs doorgetraind. Verder heeft de tape ongeveer de dikte en gewicht van de huid, is hypoallergeen, ademend en bezit geen contra-indicaties voor het gebruik.

Bij welke klachten kan men Kinesio Taping toepassen?

De tapemethode is heel effectief bij overbelasting zoals bijvoorbeeld achillespeesklachten, schouderklachten, rugklachten, een tennisarm enz. Ook verstuikingen en kneuzingen genezen sneller met Kinesio Tape. Verder kan kinesio tape helpen bij hoofdpijn en migraine, hooikoorts en menstruatiepijn.

Contact